December 22, 2015 Michael

André Geiverz är tillbaka i Kristianstad.

sdr_ (1)

Han är bördig från Finja, men har sedan tio år bott i Blekinge och kommer närmst från bensinbranschen där han drev en egen bensinstation i Karlskrona. Nu sadlar han om till reklambranschen där hans karriär egentligen började en gång i tiden.

Vad är din koppling till Kristianstad?

Jag gick mediagymnasiet i Kristianstad med grafisk kommunikation som inriktning. Ganska snabbt insåg jag att många av mina klasskamrater hade en medfödd talang för färg, form och skapande och min förhoppning att göra karriär inom branschen begravdes nog under gymnasietiden.

Efter gymnasietiden flyttade jag till Karlskrona som följd av ett jobberbjudande från dåvarande Vodafone. 5 år senare blev jag headhuntad till Elgiganten och fick jobb som avdelningschef och senare biträdande varuhuschef när jag var i 22-årsåldern. Med min samlade kunskap tog jag modet att köpa en egen verksamhet i form av en bensinstation.

Du verkar ha testat på väldigt många branscher, vad är det som driver dig att prova på nya saker?

Jag är en visionär och arbetar väldigt mycket personligt med målsättningar och strategier. Jag måste tro på min produkt och se en utvecklingspotential, är man övertygad själv så kan man övertyga andra. Jag minns såväl första mötet med OKQ8 i samband med att jag skulle förvärva stationen.

De undrade vad jag hade för mål och jag svarade att mitt mål är att alla bilar ska bli tankade av stationspersonalen. Representanten tittade konstigt på mig då, men idag ser man en tydlig utveckling i branschen att man faktiskt möter kunderna ute på stationsplanen. Servicen är så otroligt viktig idag!

Men nu är du i
reklambranschen

Precis. Jag har under hela min arbetskarriär arbetat med försäljning i någon form vilket jag verkligen brinner för. Men under åren har jag lärt mig vilken betydelse marknadsföring har för en verksamhet och här har jag haft otroligt stor nytta av det jag lärde mig under gymnasietiden. Så när jag fick frågan att få driva Svensk Direktreklam så tvekade jag inte en sekund.

Svensk Direktreklam arbetar med oadresserad direktreklam, hur står det sig på marknaden?

Oadresserad direktreklam är ett oerhört starkt alternativ på mediamarknaden. Vi vet att direktreklam som distribueras på helgen genererar ett oerhört högt observationsvärde och jag upplever även att det finns en tydlighet i denna typ av marknadsföring.

Hur menar du?

Jo som kund väljer man om ens kampanj ska vara långsiktig, om den ska vara mätbar eller kanske varumärkesbyggande. Vi kan hjälpa till att selektera för att man ska hitta sin målgrupp istället för att bearbeta en målgrupp som t.ex. kan bestå av en tidnings prenumeranter. På så sätt blir det en väldigt kostnadseffektiv marknadsföringskanal i dagens mediabrus. Jag brukar säga att vår enda begränsning är storleken på brevlådan.

Och hur ser du på Kristianstad som handelsstad?

Kristianstad är en otroligt mysig stad tycker jag och det finns ett väldigt brett utbud inom både handel och kultur. Skåne har ju även en väldigt bra infrastruktur och tack vare vår kollektivtrafik öppnas möjligheterna att vi kan skapa köpströmmar från andra städer och t.o.m. andra länder.

Go Ksd!

 

FAKTA:

André Geiverz
Aktuell: Ny platschef för Svensk Direktreklam i Kristianstad och Hässleholm
Ålder: 30
Familj: Sambo och två barn
Lyssnar på: Lars Winnerbäck
Idrott: Bordtennis
Ser fram emot: Gifter mig sommaren 2016